Militari ISAF în stare de ebrietate la o bază afgană, după raidul aerian de la Kunduz

Comandantul ISAF, generalul Stanley McChrystal, a descoperit că subordonaţii săi de la o bază din Kabul erau în stare de ebrietate şi petreceau la câteva ore de la raidul aerian de la Kunduz, relatează ziarul The Times.

26 afișări
Imaginea articolului Militari ISAF în stare de ebrietate la o bază afgană, după raidul aerian de la Kunduz

Comandantul ISAF, generalul Stanley McChrystal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După raidul NATO soldat, conform The Times, cu moartea a 125 de persoane, generalul Stanley McChrystal, comandantul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate, a încercat să ia legătura cu subordonaţii săi pentru a ţine situaţia sub control.

McChrystal a descoperit însă că subordonaţii săi erau în stare de ebrietate şi nu a putut discuta cu ei.

Ca reacţie, McChrystal a decis interzicerea consumului de alcool în cartierul general al ISAF.

Militarii germani din nordul Afganistanului au fost criticaţi pentru că au chemat aviaţia americană pentru atacarea celor două cisterne NATO rămase blocate la Kunduz vinerea trecută.

Zeci de persoane, inclusiv civili, care se adunaseră să ia combustibil din cisternele rămase într-un râu au fost ucise în raidul aerian american.

NATO a iniţiat o investigaţie în orele care au urmat, dar, potrivit unor surse militare, generalul McChrystal era furios pentru că nu a putut lua legătura cu subordonaţii care petrecuseră toată noaptea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici