Ministerul britanic al Apărării: Forţele ruse se întorc în Belarus şi Rusia pentru "reorganizare şi realimentare"

Forţele Kremlinului se întorc în Belarus şi Rusia pentru "reorganizare şi realimentare", afirmă Ministerul britanic al Apărării, conform Sky News.

42032 afișări
Imaginea articolului Ministerul britanic al Apărării: Forţele ruse se întorc în Belarus şi Rusia pentru "reorganizare şi realimentare"

În timp ce războiul din Ucraina intră în cea de-a 35-a zi, trupele de la Kremlin se întorc în Belarus şi Rusia, într-o mişcare care pune "şi mai multă presiune" asupra logisticii lor.

Cea mai recentă analiză vine după ce armata rusă a declarat că va reduce "drastic" operaţiunile din apropierea Kievului şi a Moscovei în timpul negocierilor de pace de ieri de la Istanbul.

Într-o declaraţie, Ministerul Apărării a spus: "Unităţile ruse care au suferit pierderi grele au fost forţate să se întoarcă în Belarus şi Rusia pentru a se reorganiza şi a se realimenta. O astfel de activitate pune şi mai multă presiune asupra logisticii deja tensionate a Rusiei şi demonstrează dificultăţile pe care Rusia le are în reorganizarea unităţilor sale în zonele înaintate din Ucraina. Rusia va continua probabil să compenseze capacitatea sa redusă de manevră terestră prin lovituri masive de artilerie şi rachete".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici