Ministerul britanic al Apărării: Principalele oraşe din Ucraina rămân sub controlul armatei ucrainene

Armata rusă nu a avansat prea mult vineri, astfel că principalele oraşe din Ucraina rămân sub controlul serviciilor de securitate ucrainene, anunţă Ministerul britanic al Apărării, pe baza datelor colectate de serviciile de informaţii militare, conform CNN.

1641 afișări
Imaginea articolului Ministerul britanic al Apărării: Principalele oraşe din Ucraina rămân sub controlul armatei ucrainene

Ministerul britanic al Apărării: Principalele oraşe din Ucraina rămân sub controlul armatei ucrainene

„Continuă luptele în zone esenţiale. Rusia a făcut progrese limitate până acum, în cursul zilei de azi, iar Ucraina menţine controlul asupra principalelor oraşe. Ministerul ucrainean al Apărării raportează că forţele militare ruse au ajuns în suburbiile Kievului", a transmis vineri Ministerul britanic al Apărării.

„Atacurile ruse şi schimburile de focuri cu sisteme de artilerie au continuuat în cursul nopţii şi dimineaţă. Nu există dovezi privind atacuri asupra oraşului Lviv", a precizat Ministerul Apărării de la Londra.

Armata ucraineană a transferat numeroase vehicule blindate în jurul Kievul şi în interiorul oraşului, în condiţiile în care trupele ruse se apropie de capitală, a anunţat vineri după-amiază Ministerul ucrainean de Interne.

Primarul Kievului, Vitali Klitsckho, a declarat că oraşul a intrat "în etapa de apărare". Administraţia Volodimir Zelenski le-a cerut locuitorilor Kievului să se mobilizeze pentru a respinge cu orice mijloace atacul armatei ruse. Conform unor surse, au fost distribuite zeci de mii de arme civililor. Preşedintele Volodimir Zelenski a ordonat joi seară mobilizarea generală, chemându-i, opţional, chiar şi pe bărbaţii cu vârste de peste 60 de ani.

Potrivit cotidianului The Kyiv Independent, forţele militare ruse au pătruns vineri după-amiază în districtul Obolonski, situat la periferia capitalei Ucrainei, şi sunt schimburi de focuri cu armata ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici