Ministerul britanic de Interne, ţinta unui atac cibernetic comis de Anonymous

Ministerul britanic de Interne a anunţat sâmbătă că anchetează informaţiile potrivit cărora site-ul său de Internet a fost ţinta unui atac cibernetic comis de grupul de hackeri Anonymous, ostil proiectelor Guvernului de a intensifica supravegherea comunicaţiilor online.

204 afișări
Imaginea articolului Ministerul britanic de Interne, ţinta unui atac cibernetic comis de Anonymous

Ministerul britanic de Interne, ţinta unui atac cibernetic comis de Anonymous

Utilizatorii de Internet au descoperit pe prima pagină a acestui minister un mesaj care arată că serviciul este indisponibil din cauza unui număr mare de accesări.

Un mesaj postat pe contul de Twitter al Anonymous afirma: "TANGO DOWN"(în termeni militari, "Ţintă distrusă"), "pentru proiectele voastre de supraveghere draconică". Acelaşi mesaj a fost repetat pe contul Anonymous din Marea Britanie.

"Suntem la curent cu faptul că Ministerul de Interne a putut fi obiectul unui protest online. Am luat toate măsurile necesare şi supraveghem situaţia îndeaproape", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al ministerului.

Guvernul britanic a fost, săptămâna trecută, obiectul unor atacuri violente pentru proiectele sale de instalare a unor echipamente care să permită serviciului de informaţii electronice să aibă acces în timp real la datele privind fiecare mesaj sau e-mail trimis, la site-urile de Internet consultate şi la apelurile telefonice realizate.

Aceste noi reglementări constituie "un pas fără precedent, prin care Marea Britanie va ajunge să adopte acelaşi tip de supraveghere pe care o vedem în China sau Iran", a denunţat atunci Nick Pickles, directorul asociaţiei Big Brother Watch Campaign.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici