Ministerul de Externe al Republicii Moldova condamnă acţiunile Rusiei în cazul celor doi piloţi moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova a sesizat marţi mai multe organizaţii internaţionale cu privire la acţiunile Rusiei în cazul a doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din Afganistan şi transportaţi la Moscova, relatează site-ul Jurnal.md.

3904 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe al Republicii Moldova condamnă acţiunile Rusiei în cazul celor doi piloţi moldoveni

Ministerul de Externe al Republicii Moldova condamnă acţiunile Rusiei în cazul celor doi piloţi moldoveni

Sesizarea a fost făcută după ce autorităţile ruse au refuzat să permită accesul diplomaţilor moldoveni pentru a îi vizita pe cei doi piloţi.

„Autorităţile moldoveneşti, exprimându-şi îngrijorarea cu referire la un asemenea comportament pe arena internaţională, au solicitat sprijinul organizaţiilor internaţionale Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, cabinetul Comisarului UE pentru Justiţie, Consumatori, si Egalitate de Gen, Oficiul Central al Amnesty International şi alte instituţii, în vederea aducerii situaţiei piloţilor moldoveni ţinuţi la Moscova în albia legalităţii şi conformităţii cu dreptul internaţional”, se arată înt-un comunicat al Ministerului de Externe din Moldova.

Cei doi piloţi, Lionel Buruiană şi Mihai Crihan, au fost răpiţi de militanţii talibani în anul 2015, după ce elicopterul companiei aeriene pentru care lucrau cei doi a fost capturat în Afganistan.

Potrivit Balkan Insight, Buruiană şi Crihan sunt îngrijiţi de un ONG condus de Igor Chaika, fiul procurorului Yuri Chaika.

Acesta a declarat că sănătatea celor doi este încă precară din cauza condiţiilor în care au trăit în timpul detenţiei din Afganistan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici