Ministerul rus de Externe: Cooperarea dintre NATO şi Georgia ameninţă securitatea şi stabilitatea regională

Ministerul rus de Externe a emis, miercuri, un comunicat în care a precizat că Moscova este de părere că intensificarea şi continuarea cooperării dintre Georgia şi NATO reprezintă ”o adevărată ameninţare” la adresa securităţii regionale, relatează site-ul agenţiei Tass.

1719 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Cooperarea dintre NATO şi Georgia ameninţă securitatea şi stabilitatea regională

Ministerul rus de Externe: Cooperarea dintre NATO şi Georgia ameninţă securitatea regională

Comunicatul Ministerului de Externe de la Moscova a fost emis la câteva ore după ce în Geneva a avut loc o nouă rundă de discuţii privind securitatea şi stabilitatea din Caucazul de Sud.

”Delegaţiile din Rusia, Abhazia şi Osetia de Sud au subliniat faptul că aprofundarea cooperării dintre Tbilisi şi NATO reprezintă o adevărată ameninţare la adresa securităţii regionale.

Potrivit Moscovei, Alianţa Nord Atlantică a desfăşurat un număr record de trupe şi de tehnică militară în cadrul exerciţiului militar ce a avut loc în Georgia la sfârşitul acestei veri.

”Emisarii din statele membre NATO ce au fost prezenţi la exerciţiile militare au accentuat caracterul antirusesc al manevrelor. În plus, exerciţiul a subliniat dorinţa Georgiei de a ocupa Osetia de Sud. Astfel de acţiuni ale autorităţilor din Tbilisi şi ale membrilor NATO sunt contrare obiectivelor stabilite în cadrul discuţiilor de la Geneva, devalorizează munca formatului şi conduc la escaladarea tensiunilor din regiune”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Externe din Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici