NBC: Donald Trump a propus suplimentarea semnificativă a arsenalului nuclear/ Preşedintele SUA susţine că este vorba de o "ştire falsă"

Donald Trump, preşedintele SUA, a propus în iulie suplimentarea în mod substanţial a arsenalului atomic american, afirmă surse citate de NBC News, dar liderul de la Casa Albă a negat informaţiile, susţinând că este vorba de o "ştire falsă".

646 afișări
Imaginea articolului NBC: Donald Trump a propus suplimentarea semnificativă a arsenalului nuclear/ Preşedintele SUA susţine că este vorba de o "ştire falsă"

Surse NBC: Donald Trump a propus suplimentarea semnificativă a arsenalului nuclear/ Liderul de la Casa Albă susţine că este vorba de o "ştire falsă".

Trei oficiali prezenţi la întrevedere au declarat sub protecţia anonimatului că preşedintelui i s-au arătat date despre arsenalul atomic american din anii 1960, care era la nivelul de 32.000 de ogive nucleare. Acum, Statele Unite au, potrivit estimărilor Federaţiei Oamenilor de Ştiinţă Americani, aproximativ 4.000 de ogive nucleare active. Donald Trump a declarat atunci că ar vrea revenirea la nivelul din anii 1960, relatează NBC News.

Donald Trump a declarat în februarie, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, că vrea ca Statele Unite să aibă un arsenal nuclear "la cel mai înalt nivel".

În cursul întrevederii din iulie, membri ai Administraţiei de la Washington, inclusiv şeful Statului Major Interarme şi Rex Tillerson, secretarul de Stat, au exprimat surprindere şi i-au explicat lui Donald Trump că arsenalul nuclear nu poate fi suplimentat. Pe fondul disensiunilor de la această întrevedere, Rex Tillerson a comentat că Donald Trump este "imbecil", au explicat oficiali prezenţi.

Donald Trump a negat, miercuri, informaţiile publicate de NBC News. "Fals @NBCNews a fabricat o ştire că aş fi vrut multiplicarea de zece ori a arsenalului nuclear american. Pură ficţiune, fabricată pentru a calomnia. NBC = CNN!", a reacţionat Donald Trump prin Twitter.

Într-un interviu acordat revistei Forbes, Donald Trump a fost întrebat despre informaţiile conform cărora ar fi fost catalogat drept "imbecil" de secretarul de Stat Rex Tillerson. "Cred că este o ştire falsă. Dar, dacă într-adevăr a făcut acest lucru, cred că putem compara testele de inteligenţă. Şi vă pot spune cine va câştiga", a răspuns Donald Trump, potrivit agenţiei The Associated Press.

Surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau vineri că Donald Trump intenţionează să îl înlocuiască pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit "imbecil". Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie, au afirmat surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie.

Trei oficiali politici citaţi de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfăşurată la Pentagon la care au fost prezenţi şi membri ai echipei prezidenţiale pentru Siguranţa naţională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe Donald Trump drept "imbecil", pe fondul unei serii de disensiuni. Imediat după dezvăluirea informaţiilor, Rex Tillerson a transmis că nu a intenţionat deloc să demisioneze. Însă Tillerson nu a vrut să facă nicio referire la informaţiile potrivit cărora l-ar fi numit "imbecil" pe Donald Trump. La insistenţele jurnaliştilor americani, Rex Tillerson a fost nevoit să precizeze: "Nu am de gând să intru în comentarii pe teme mărunte. Nu înţeleg aceste lucruri de la Washington. Eu nu sunt de aici, iar în locurile de unde sunt eu nu discutăm despre chestii absurde şi mărunte de acest fel".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici