Ministerul rus de Externe: Instalarea scutului antirachetă american în Coreea de Sud afectează securitatea Rusiei şi Chinei

Decizia Selului şi Washingtonului de a instala un scut antirachetă american în Coreea de Sud ar putea afecta grav securitatea strategică a Rusiei şi Chinei, a comunicat Ministerul rus de Externe, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

1185 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Instalarea scutului antirachetă american în Coreea de Sud afectează securitatea Rusiei şi Chinei

Ministerul rus de Externe: Instalarea scutului antirachetă american în Coreea de Sud afectează securitatea Rusiei şi Chinei (Imagine Cosmin Deaconescu / Mediafax Foto)

"Decizia Washingtonului de dezvoltare în mod unilateral a unui sistem de apărare strategică antirachetă şi amplasarea acestui sistem în diverse regiuni ale globului, inclusiv în nord-estul Asiei, va afecta în mod negativ balanţa strategică internaţională şi regională," se mai afirmă în comunicat.

Ministerul rus de Externe a făcut aceste precizări la finalul unei conferinţe între Rusia şi China pe teme de securitate în nord-estul Asiei.

Seulul şi Washingtonul au convenit asupra instalării aşa-numitului sistem de apărare terestru mobil de mare altitudine THAAD în Coreea de Sud care ar avea rolul de protecţie împotriva ameninţărilor balistice şi nucleare din partea Coreei de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici