Ministerul rus de Externe: Întârzierile privind vizele SUA, o tentativă de presiune asupra Moscovei

Durata eliberării vizelor americane pentru cetăţenii ruşi a crescut semnificativ în ultimele luni, fiind vorba despre o tentativă de a exercita presiuni asupra Moscovei, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează site-ul agenţiei Tass.

786 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: Întârzierile privind vizele SUA, o tentativă de presiune asupra Moscovei

Ministerul rus de Externe: Întârzierile privind vizele SUA, o tentativă de presiune asupra Moscovei (Imagine: 123rf.com)

"În mod curios, perioada de timp pentru eliberarea unei vize SUA a crescut de mai multe ori în ultimele 4-5 luni. Anterior, interviul pentru viză avea loc la aproximativ zece zile după depunerea tuturor documentelor. Acum, interviurile încep după o lună şi jumătate. Înţelegem perfect că acest lucru este un fel de intimidare, un fel de presiune pusă pe partea rusă", a spus Maria Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova a adăugat că încercările de a explica aceste întârzieri prin decizia Rusiei de a reduce numărul de diplomaţi americani de pe teritoriul ţării nu au acoperire şi vin ca urmare a "luptei politice interne din Statele Unite".

La 31 iulie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite.

În plus, autorităţile ruse vor confisca proprietăţile de vacanţă şi depozite folosite de către diplomaţi americani, ca răspuns la noile sancţiuni dictate de Washington împotriva Moscovei.

Ambasada Statelor Unite din Rusia a acuzat autorităţile ruse că nu permit accesul în una dintre clădirile utilizate de misiunea diplomatică americană, de la periferia Moscovei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici