Senatul american a validat propunerile lui Donald Trump pentru trei posturi de ambasadori în Europa

Senatul Statelor Unite a confirmat, joi, zeci de numiri făcute de către preşedintele Donald Trump în funcţii administrative de conducere, inclusiv trei ambasadori care îşi vor desfăşura activitatea în Europa, notează site-ul Politico.eu.

167 afișări
Imaginea articolului Senatul american a validat propunerile lui Donald Trump pentru trei posturi de ambasadori în Europa

Senatul american a validat propunerile lui Donald Trump pentru trei posturi de ambasadori în Europa

Fostul senator republican Kay Bailey Hutchison va fi ambasadorul SUA la NATO. Hutchison, în vârstă de 73 de ani, a activat în Senat timp de 20 de ani, iar în 2012 a decis să nu mai candideze.

O altă alegere a preşedintelui Donald Trump, omul de afaceri Richard Wood Johnson IV, un vechi susţinător al Partidului Republican, a fost confirmat ca ambasador în Marea Britanie. Johnson, în vârstă de 70 de ani, a fost un susţinător al lui Jeb Bush în cursa pentru Casa Albă, dar şi-a mutat susţinerea faţă de Trump în mai 2016, având un rol important în strângerea de fonduri pentru ultima parte a campaniei electorale.

George Edward Glass va fi ambasadorul american în Portugalia. Glass, în vârstă de 56 de ani, este proprietarul unei companii din Oregon care cumpără şi administrează complexe de apartamente, fiind de asemenea un susţinător din punct de vedere financiar pentru Partidul Republican.

Finanţistul Lewis Eisenberg, în vârstă de 74 de ani, a fost confirmat ca ambasador al SUA în Italia şi San Marino.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici