Ministerul ungar al Apărării anunţă că 110 kilometri de gard despart Ungaria de Serbia

Ungaria a ridicat 110 kilometri de gard metalic la frontiera cu Serbia, conform planului, scrie ziarul Napi Gazdasag în ediţia de sâmbătă, citând informaţii de la Ministerul Apărării, relatează MTI.

920 afișări
Imaginea articolului Ministerul ungar al Apărării anunţă că 110 kilometri de gard despart Ungaria de Serbia

Ministerul ungar al Apărării anunţă că 110 kilometri de gard despart Ungaria de Serbia

Finalizarea unui singur rând din gardul dublu de 175 de kilometri prin care Budapesta vrea să împiedice imigranţii clandestini să intre în ţară este programată la 31 august.

Locuitori de la Kelebia, un sat de frontieră şi punct de trecre, au declarat pentru ziar că practic nu au văzut niciun imigrant ilegal în zonă în ultimele două săptămâni, apreciind că gardul a contribuit la acest lucru.

Întreaga structură de metal de la frontiera cu Serbia urmează să fie finalizată până la 30 noiembre, scrie ziarul.

În total 123.000 de solicitări de azil au fost depuse în Ungaria din ianuare şi până la jumătatea lui august, de trei ori mai multe decât în tot anul 2014, scrie ziarul Magyar Hirlap în ediţia de sâmbătă, citând informaţii de la Biroul pentru Migrare BAH.

Cei mai mulţi solicitanţi de azil provin din Afganistan şi Siria, a precizat Biroul pentru publicaţie.

Biroul a aprobat, în 2015, 82 de solicitări şi a acordat protecţie în alte 206 cazuri. În total 45 de copii au fost plasaţi sub protecţie internaţională, a precizat Biroul, citând ca motive persecuţii de natură religioasă sau situaţii de război în ţara de origine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici