Miniştri polonezi de Externe şi Interne, în vizită în Marea Britanie, după mai multe incidente de natură xenofobă

Miniştrii polonezi de Externe şi Interne au efectuat luni o vizită în Marea Britanie, unde au discutat cu oficialii britanici despre siguranţa celor câteva sute de mii de polonezi care locuiesc în Regatul Unit, relatează The Associated Press online.

2067 afișări
Imaginea articolului Miniştri polonezi de Externe şi Interne, în vizită în Marea Britanie, după mai multe incidente de natură xenofobă

Miniştri polonezi de Externe şi Interne, în vizită în Marea Britanie, după mai multe incidente de natură xenofobă

Vizita celor doi miniştri survine în contextul mai multor multe incidente recente de natură xenofobă care au vizat cetăţenii polonezi şi care s-au soldat cu trei răniţi şi un mort.

Ministrul de externe de la Varşovia, Witold Waszczykowski, a declarat că vizita este una "urgentă" şi precizat că, în opinia sa, polonezii din Marea Britanie beneficiează de mai puţină protecţie decât alte cetăţeni de alte naţionalităţi.

Numărul incidentelor de natură xenofobă înregistrate în Marea Britanie a crescut vertiginos după referendumul referitor la ieşirea din UE.

Waszczykowski va încerca să obţină şi informaţii cu privire la ancheta privind uciderea unui bărbat polonez în vârstă de 40 de ani. Locuitor al oraşului Harlow de mai mulţi ani, acesta a fost bătut de mai mulţi adolescenţi.

În urma incidentului, autorităţile britanice au arestat şase adolescenţi sub suspiciunea de implicare în uciderea polonezului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici