Întâlnire informală a liderilor din Franţa, Germania şi Italia pe tema efectelor post-Brexit

Un minisummit pe tema efectelor deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană se va desfăşura lunea viitoare pe o insulă italiană, cu participarea liderilor din Franţa, Germania şi Italia, informează site-ul cotidianului Il Sole 24 Ore.

1433 afișări
Imaginea articolului Întâlnire informală a liderilor din Franţa, Germania şi Italia pe tema efectelor post-Brexit

Întâlnire informală a liderilor din Franţa, Germania şi Italia pe tema efectelor post-Brexit (Imagine: ilmessaggero.it)

Reuniunea informală la care vor participa preşedintele Franţei, Francois Hollande, premierul Italiei, Matteo Renzi, şi cancelarul german, Angela Merkel, este programată pe Insula italiană Ventotene, situată în Marea Tireniană.

"Este vorba de o reuniune pentru pregătirea agendei europene, în special a summitului pe tema viitorului Europei programat pe 16 septembrie la Bratislava", a comunicat Palatul Elysee.

Pe agenda reuniunii din Italia figurează următoarele teme: contribuţiile comune pentru siguranţa europeană post-Brexit, apărarea Uniunii Europene, combaterea terorismului, criza imigranţilor şi relansarea investiţiilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici