Miniştrii africani şi europeni discută luni despre un plan de a aborda problema fluxului imigranţilor

Miniştrii din Africa şi Europa vor avea luni o întrevedere în Tunis pentru a discuta despre un plan de a încerca să regularizeze fluxul imigranţilor din Africa spre Europa şi de a aborda o strategie mai dură în legătură cu deportarea refugiaţilor din Italia.

290 afișări
Imaginea articolului Miniştrii africani şi europeni discută luni despre un plan de a aborda problema fluxului imigranţilor

Miniştri africani şi europeni discută luni despre un plan de a aborda problema fluxului imigranţilor

Conform The Guardian, planul de regularizare a fluxului imigranţilor a fost înaintat de UNHCR, agenţia ONU pentru refugiaţi, ce avertizează că eforturile UE de a antrena paza de coastă libiană, alături de intenţia Italiei de a impune un nou cod de conduită asupra operaţiunilor de salvare a bărcilor cu refugiaţi din Marea Mediterană, nu sunt potrivite dimensiunii problemei.

Scopul acestei întrevederi este stabilirea unui sistem de triere al imigranţilor ce se îndreaptă spre Libia din state precum Mali, Nigeria, Burkina Faso, Ciad şi Sudan.

Italia a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a face faţă afluxului de zeci de mii de imigranţi care vin din Africa pe Marea Mediterană. La rândul său, Austria a avertizat de mai multe ori că va institui controale militare la punctul de frontieră Brenner, situat la frontiera cu Italia, în cazul în care afluxul de imigranţi extracomunitari se va intensifica.

Pe fondul tensiunilor, Italia a avertizat că le-ar putea oferi vize europene extracomunitarilor aduşi în porturi italiene, după salvarea din Marea Mediterană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici