Miniştrii Apărării din statele NATO vor discuta despre consolidarea prezenţei în zona Mării Negre şi România

Miniştrii Apărării din statele membre ale NATO urmează să discute despre eforturile de consolidare a prezenţei Alianţei Nord-Atlantice în regiunea Mării Negre şi România, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, înaintea reuniunii interministeriale din 15-16 februarie.

983 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Apărării din statele NATO vor discuta despre consolidarea prezenţei în zona Mării Negre şi România

Miniştrii Apărării din statele NATO vor discuta despre consolidarea prezenţei în zona Mării Negre şi România

"Am luat decizia de a ne consolida (prezenţa) şi acum suntem în procesul de stabilire au unei baze în jurul brigăzii din România pentru a mări prezenţa noastră în cadrul brigăzii multinaţionale găzduite de România şi studiem alte elemente pentru o prezenţă crescută în regiunea Mării Negre şi România. Am mărit numărul de vizite portuare şi colaborăm cu România şi alte state din sud-estul Alianţei despre cum putem să ne sporim prezenţa", a declarat marţi Stoltenberg, citat de agenţia de ştiri Tass.

Tot marţi, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans G. Klemm, a declarat că cei 500 de militari americani care urmează să fie staţionaţi prin rotaţie la baza aeriană Mihai Kogălniceanu "sporesc capacitatea noastră …. de a menţine pacea şi securitatea în sud-estul Europei şi regiunea Mării Negre", relatează The Associated Press.

Desfăşurarea militarilor americani subliniază faptul că "parteneriatul temeinic între SUA şi România există atât în cuvinte, cât şi în fapte".

Ambasada americană a comunicat că batalionul 1 din cadrul regimentului 8 de infanterie urmează să fie staţionat la baza aeriană Mihai Kogălniceanu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici