Miniştrii Apărării din trei ţări balcanice candidate la NATO, primiţi la Washington

Miniştrii Apărării din Croaţia, Macedonia şi Albania, trei ţări balcanice candidate pentru aderarea la NATO, au fost primiţi marţi la Departamentul de Stat american, cu cinci săptămâni înaintea summitului Alianţei de la Bucureşti.

1 afișare
Imaginea articolului Miniştrii Apărării din trei ţări balcanice candidate la NATO, primiţi la Washington

Miniştrii Apărării din trei ţări balcanice candidate la NATO, primiţi la Washington

Albanezul Fatmir Mediu, croatul Branco Vukelici şi macedoneanul Lazar Elenovski s-au întâlnit cu adjunctul secretarului de Stat, John Negroponte, însă nu au făcut declaraţii.

Întrebat cu privire la această întâlnire, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Sean McCormack, s-a arătat prudent cu privire la şansele ficăreia dintre cele trei ţări de a adera la Alianţa atlantică în timpul summitului de la Bucureşti.

"În ceea ce priveşte aderarea la NATO, există discuţii care continuă nu numai în capitale ci şi între capitale", a declarat el.

"Cred că putem spune că nici o decizie nu a fost luată până în prezent", a adăugat el. "Mai avem puţin mai mult de o lună până la summitul de la Bucureşti, care este data finală pentru a lua acest gen de decizie", a mai spus McCormack.

El a amintit că NATO funcţionează prin consens, refuzând să precizeze în ce sens se orientează discuţiile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici