Miniştrii de Externe ai UE au convenit să înăsprească sancţiunile economice împotriva Coreei de Nord

Miniştrii de Externe ai Uniunii Europene au convenit, vineri, să înăsprească sancţiunile economice împotriva Coreei de Nord, ca răspuns la cel de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear efectuat de regimul de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

380 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe ai UE au convenit să înăsprească sancţiunile economice împotriva Coreei de Nord

Miniştrii de Externe ai UE au convenit să înăsprească sancţiunile economice împotriva Coreei de Nord

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, a declarat, după o întâlnire cu miniştrii de Externe ai UE la Tallinn, în Estonia, că a purtat o discuţie importantă cu privire la situaţia din Coreea de Nord.

Miniştrii au decis să sprijine creşterea presiunii economice pentru a determina Coreea de Nord să îndeplinească denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene şi să reia dialogul politic, a anunţat Mogherini.

"Linia noastră europeană este foarte clară în această privinţă. Presiune economică mai mare, mai multă presiune diplomatică, unitate cu partenerii regionali şi internaţionali ... şi evitarea intrării în spirala unei confruntări militare care ar putea fi extrem de periculoasă nu numai pentru regiune, ci pentru întreaga lume. Presiunea economică şi diplomatică, asociată cu un demers pentru dialog credibil şi semnificativ, pot face diferenţa, iar alternativele sunt extrem de periculoase", a spus Federica Mogherini.

Şefa diplomaţiei europene şi-a anunţat propunerile pentru o nouă rezoluţie a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu sancţiuni economice mai dure şi sancţiuni suplimentare autonome ale naţiunilor din UE asupra Phenianului, întrucât "provocările recente ale Coreei de Nord reprezintă o ameninţare clară pentru pacea şi securitatea globală şi pentru întregul regim de neproliferare".

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat că doreşte să supună la vot o nouă rezoluţie, luni, 11 septembrie, ca urmare a celui de-al şaselea şi cel mai mare test nuclear efectuat de regimul de la Phenian. Statele Unite vor să impună un embargo asupra exporturilor de produse petroliere şi textile către Coreea de Nord şi să interzică angajarea muncitorilor nord-coreeni în străinătate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici