Miniştrii de Externe din mai multe ţări europene cer cetăţenilor lor să părăsească urgent Ucraina

  • Germania, Olanda, Norvegia, Belgia, Marea Britanie, Macedonia de Nord, Muntenegru. Toate îşi fac griji pentru cetăţenii aflaţi încă în Ucraina şi le cer să plece cât mai curând posibil.
  • Statele Unite şi Israel au făcut apel, la rândul lor, către cetăţenii care sunt în Ucraina şi au anunţat că evacuează familiile diplomaţilor.
  • Şi Japonia, Norvegia, şi Coreea de Sud au urmat acelaşi exemplu, îngrijorate de posibilitatea începerii conflictului militar.
  • Desigur, şi Moscova spune că îşi retrage personalul diplomatic.
  • În ceea ce priveşte situaţia românilor aflaţi în Ucraina, Ministerul de Externe nu a venit încă cu vreun apel.
997 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din mai multe ţări europene cer cetăţenilor lor să părăsească urgent Ucraina
În ceea ce priveşte tensiunile dintre Ucraina, NATO şi Rusia, sfârşitul de săptămână vine cu apelul mai multor state către cetăţenii aflaţi în Ucraina: să plece de acolo cât mai repede posibil.
 
„Cetăţenii britanici ar trebui să părăsească imediat Ucraina, prin orice mijloace au la dispoziţie şi să nu aştepte evacuarea militară, care pare cam improbabilă”, a declarat James Heappey, de la Ministerul Apărării, sâmbătă.
 
Primul apel către britanicii din Ucraina a fost făcut vineri. În ceea ce priveşte corpul diplomatic prezent acolo, autorităţile britanie de Apărare nu au luat vreo decizie în acest sens. 
 
Marea Britanie a anunţat, totodată, că îşi retrage în acest weekend inclusiv personalul militar care pregăteşte armata ucraineană de mai mulţi ani. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici