Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc, timp de 2 zile, la Bratislava. Situaţia din Turcia şi relaţiile cu Rusia, pe agenda summitului

Miniştrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situaţia din Turcia, dar şi despre relaţiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina, informează Reuters pe pagina electronică.

601 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc, timp de 2 zile, la Bratislava. Situaţia din Turcia şi relaţiile cu Rusia, pe agenda summitului

Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc timp de 2 zile la Bratislava. Situaţia din Turcia şi relaţiile cu Rusia, pe agenda summitului

Miniştrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situaţia din Turcia, dar şi despre relaţiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina, informează Reuters pe pagina electronică.

Discuţiile care sunt programate să înceapă vineri se vor axa pe tema relaţiilor viitoare cu Turcia, în condiţiile în care degradarea situaţiei drepturilor omului din această ţară ar putea duce la suspendarea negocierilor de aderare cu Ankara.

Un alt subiect major ar urma să fie cel al relaţiilor cu Rusia, în contextul continuării crizei din Ucraina.

Aceasta este prima întâlnire la nivel ministerial organizată de autorităţile de la Bratislava de când Slovacia a preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, în luna iulie.

Pe agenda discuţiilor nu se numără ieşirea Marii Britanii din UE, însă un reprezentat al Ministerului slovac de Externe a declarat că totuşi ar putea să fie subiectul discuţiilor informale între unii participanţi.

Uniunea Europeană trebuie să repare relaţiile cu Turcia, a declarat ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele UE, la care va participa şi ministrul turc de Externe, Omer Celik.

"Turcia este un partener important şi trebuie să spunem clar ce ne dorim de la Turcia şi cu Turcia şi mă aştept ca după întâlnirea de mâine vom reuşi să îmbunătăţim, normalizăm atmosfera între UE şi Turcia," a spus Lajack.

Ankara a acuzat UE că a condamnat târziu şi şovăelnic lovitura de stat din Turcia, iar în acelaşi timp l-a criticat pe preşedintele Erdogan pentru că ar fi iniţiat o amplă campanie de epurare care a vizat oficiali din poliţie şi armată, dar şi jurnalişti sau profesori.

Înrăutăţirea relaţiilor dintre UE şi Turcia a stârnit temeri că Ankara ar putea să renunţe la acordul privind limitarea imigraţiei, fapt ce ar duce la reizbucnirea crizei refugiaţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici