Miniştrii de Externe UE au aprobat fără discuţii concluziile privind rapoartele MCV

Miniştrii Afacerilor Externe reuniţi, marţi, în Consiliul Afaceri Generale la Bruxelles, au adoptat concluziile referitoare la rapoartele interimare ale CE privind MCV pentru România şi Bulgaria.

185 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe UE au aprobat fără discuţii concluziile privind rapoartele MCV

Miniştrii de Externe UE au aprobat fără discuţii concluziile privind rapoartele MCV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Concluziile Consiliului au fost adoptate fără alte dezbateri, fiind înscrise pe agendă la punctele fără discuţii, conform procedurilor europene.

Rapoartele interimare au fost publicate de CE la 8 februarie.

Adoptarea concluziilor Consiliului se face tradiţional în reuniunea CAG care urmează datei publicării.

Comisia Europeană a publicat, în 8 februarie, raportul interimar pe tema MCV.

Comisia a impus la data aderării României şi Bulgariei la UE un Mecanism de Cooperare şi Verificare în care a stabilit patru obiective în domeniul justiţiei.

Comisia publică anual două rapoarte pe tema MCV - unul intermediar, tehnic, în luna februarie, şi unul final, în iulie, care conţine şi o evaluare politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici