Ministru austriac: Imigranţii evită ţări precum România, Ungaria, Polonia şi preferă Germania, Austria. UE ar trebui să renunţe la planul privind cotele de refugiaţi

Planul UE privind cotele de refugiaţi este "total nerealist" pentru că imigranţii nu sunt dornici să rămână în ţări precum România, Ungaria sau Polonia, ci preferă Austria ori Germania, a spus ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, într-un interviu pentru publicaţia Die Welt am Sonntag.

3335 afișări
Imaginea articolului Ministru austriac: Imigranţii evită ţări precum România, Ungaria, Polonia şi preferă Germania, Austria. UE ar trebui să renunţe la planul privind cotele de refugiaţi

Ministru austriac: Imigranţii evită ţări precum România, Ungaria, Polonia şi preferă Germania, Austria. UE ar trebui să renunţe la planul privind cotele de refugiaţi

"Consider eronată măsura de a distribui 160.000 de refugiaţi în statele membre în curs de doi ani (…) Uniunea Europeană nu ar trebui să se mai agaţe de asta (de planul cotelor de refugiaţi), ar trebui să renunţe la el", a mai spus ministrul austriac în interviul pentru publicaţia germană, preluat de Russia Today.

Distribuirea de refugiaţi cu ajutorul cotelor de refugiaţi nu funcţionează pentru că multe state nu sunt pregătite se primească un număr mare de azilanţi, a mai adăugat Kurz.

"O altă problemă este reprezentată de faptul că refugiaţii refuză să meargă în anumite ţări UE. De exemplu, România a fost forţată să accepte mii de cote (de refugiaţi). Dar doar câteva sute de persoane vor să meargă în România", a mai spus oficialul austriac.

Acesta a mai avertizat că neînţelegerile dintre statele europene pe tema acestui plan ar putea ameninţa "coeziunea întregii Uniuni Europene."

Kurz a avertizat şi împotriva criticării Guvernului de la Budapesta pentru poziţia adoptată în această chestiune. "Devine periculos atunci când unele ţări ale Uniunii Europene creează impresia că sunt un model de virtute comparativ cu alte state membre."

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici