Ministru columbian: Jurnalistul francez dispărut este rănit la un braţ

Jurnalistul francez Roméo Langlois, dispărut în Columbia în urma unui atac al gherilei FARC, a fost rănit la braţul stâng, fiind prins între tirurile rebelilor şi armatei, a anunţat duminică Juan Carlos Pinzon, ministrul columbian al Apărării, relatează AFP.

59 afișări
Imaginea articolului Ministru columbian: Jurnalistul francez dispărut este rănit la un braţ

Juan Carlos Pinzon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din "câte mi-au povestit persoanele care erau cu el până în ultimul moment", înaintea dispariţiei sale, "la un moment dat el a fost atins de un glonţ la braţul stâng", iar în "confuzia" creată în acel moment pe teren "el a luat cu siguranţă decizia de a-şi scoate vesta şi casca", cu scopul de a semnala gherilei că este civil, a declarat ministrul.

"Acestea sunt toate informaţiile de care dispunem" despre jurnalistul care lucrează pentru postul de televiziune France 24, a continuat el. "În prezent, nu ştim sigur ce i s-a putut întâmpla" ulterior, a adăugat Pinzon.

Anterior, armata columbiană a anunţat că a găsit duminică cinci militari dispăruţi în acelaşi timp cu jurnalistul, cu o zi înainte, în cursul unui atac al gherilei FARC în sudul ţării, dar că nu au nicio informaţie despre corespondent.

Şeful diplomaţiei franceze Alain Juppé a anunţat, anterior, că Roméo Langlois a fost "făcut prizonier".

Jurnalistul "a fost răpit într-o confruntare între trupele columbiene şi FARC" şi a "fost făcut prizonier", a declarat ministrul francez în cadrul unui miting la Lyon (Franţa).

"Centrul de criză (al Ministerului francez al Afacerilor Externe) este mobilizat, ne aflăm în legătură cu autorităţile columbiene", a adăugat Juppé, precizând că nu dispune de alte informaţii.

Jurnalistul, în vârstă de 35 de ani, un specialist în gherila columbiană, realiza un reportaj alături de o unitate a forţelor aeronavale columbiene, în cadrul unei operaţiuni împotriva traficului de droguri.

Patru militari au fost ucişi în acest atac al FARC, iar alţi opt au fost răniţi, potrivit armatei columbiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici