Ministru danez: Rusia ar fi efectuat atacuri cibernetice vizând Ministerul Apărării din Danemarca

Hackeri ruşi, despre care se cred că au legături cu serviciile ruse de informaţii, au efectuat atacuri care au vizat Ministerul Apărării din Danemarca şi au reuşit să obţină acces la emailurile angajaţilor, a declarat Claus Hjort Frederiksen, ministrul danez al Apărării, potrivit Reuters şi Tass.

557 afișări
Imaginea articolului Ministru danez: Rusia ar fi efectuat atacuri cibernetice vizând Ministerul Apărării din Danemarca

Ministru danez: Rusia ar fi efectuat atacuri cibernetice vizând Ministerul Apărării din Danemarca (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Un raport al Serviciului danez de Informaţii indică faptul că "o entitate străină" a spionat autorităţile din Danemarca şi a obţinut acces la o serie de documente neclasificate. Raportul însă nu menţionează statul responsabil pentru aceste acţiuni, însă Frederiksen a declarat că este vorba de Rusia.

"(Hackerii) au legături cu serviciile de informaţii sau elemente de rang înalt din Guvernul rus, şi ducem o bătălie constantă să-i ţinem departe", a declarat oficialul danez pentru publicaţia Berlingske.

Atacurile cibernetice ar fi fost comise de un grup numit APT28 sau Fancy Bear, despre care se crede că ar avea legături cu GRU, serviciul rus de spionaj militar. Grupul este suspectat că ar fi fost implicat şi în atacurile cibernetice ce au vizat Partidul Democrat şi pe directorul de campanie a lui Hillary Clinton, John Podesta, dar şi Agenţia Mondială Antidoping, canalul de televiziune TV5 Monde şi OSCE.

Acuzaţii similare au fost făcute anterior şi de oficiali din Statele Unite, Olanda, Norvegia, Germania şi alte state europene, însă autorităţile ruse au negat în mod repetat aceste acuzaţii, catalogându-le drept neîntemeiate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici