Ministru german: Abandonarea acordului cu Iranul ar afecta eforturile de denuclearizare

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat că o eventuală decizie a Statelor Unite de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul ar descuraja state precum Coreea de Nord de la participarea la negocieri pe tema denuclearizării, informează agenţia de ştiri Reuters.

196 afișări
Imaginea articolului Ministru german: Abandonarea acordului cu Iranul ar afecta eforturile de denuclearizare

Ministru german: Abandonarea acordului cu Iranul ar afecta eforturile de denuclearizare

Aflat la New York, unde participă la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, oficialul german a afirmat că marile puterile au tot interesul să menţină în vigoare acordul nuclear cu Iranul.

"Este o aproape o situaţia tragică faptul că singurul acord existent pentru prevenirea proliferării armelor nucleare este în pericol într-un moment când vedem alte state, precum Coreea de Nord, care obţin arme nucleare şi avem nevoie de astfel de proceduri mai mult decât oricând", a declarat Gabriel.

Ministrul a mai avertizat că o eventuală retragere a SUA din acordul cu Iranul ar fi un "semnal teribil" pentru toate eforturile diplomatice de a preveni proliferarea armelor nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici