Ministru israelian: Discursul lui John Kerry despre Orientul Mijlociu este o "iniţiativă penibilă"

Discursul secretarului de Stat american, John Kerry, pe tema conflictului israelo-palestinian reprezintă "o iniţiativă penibilă", care va spori tensiunile între Israel şi Statele Unite, afirmă ministrul israelian pentru Siguranţa Publică, Gilad Erdan, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

457 afișări
Imaginea articolului Ministru israelian: Discursul lui John Kerry despre Orientul Mijlociu este o "iniţiativă penibilă"

Ministru israelian: Discursul lui John Kerry despre Orientul Mijlociu este o "iniţiativă penibilă" (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Relaţiile dintre Israel şi Statele Unite s-au deteriorat şi mai mult după ce Administraţia Barack Obama a refuzat să exercite dreptul de veto pentru a bloca o rezoluţie anticolonizare în Consiliul de Securitate ONU.

Pe fondul tensiunilor dintre cei doi aliaţi strategici, John Kerry urmează să rostească miercuri un discurs final în care va prezenta propuneri de soluţionare a conflictului israelo-palestinian.

"Este vorba de o iniţiativă penibilă. Este un demers antidemocratic, deoarece este clar că intenţia Administraţiei SUA şi a lui Kerry este de a bloca iniţiativele viitorului preşedinte, Donald Trump", a declarat Gilad Erdan pentru postul de radio al armatei israeliene.

În paralel, un lider al mişcării israeliene de colonizare în Cisiordania, Oded Revivi, l-a criticat vehement pe John Kerry.

"John Kerry este o pată pe politica externă americană, este un ignorant, cel mai slab secretar de Stat din istoria SUA; a ales să îşi înjunghie pe la spate cel mai apropiat aliat, ştie foarte puţine lucruri despre realităţile coloniilor israeliene din Cisiordania", a acuzat Oded Revivi, un oficial din cadrul Consiliului Yesha.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici