Rusia a anunţat oficial recuperarea celei de-a doua cutii negre a avionului militar prăbuşit în Marea Neagră

Ministerul rus al Apărării a anunţat miercuri că echipele de scafandrii au recuperat al doilea înregistrator de zbor a avionului militar prăbuşit în Marea Neagră şi care s-a soldat cu decesul tuturor celor 92 de persoane de la bord, scrie The Associated Press.

765 afișări
Imaginea articolului Rusia a anunţat oficial recuperarea celei de-a doua cutii negre a avionului militar prăbuşit în Marea Neagră

Rusia a anunţat oficial recuperarea celei de-a doua cutii negre a avionului militar prăbuşit în Marea Neagră

Primul înregistrator de zbor a fost recuperat în ziua precedentă şi experţii au început să analizeze datele pe a determina cauzele incidentului aviatic.

Ministerul al Apărării a mai anunţat că până acum au fost recuperate 17 cadavre şi 223 de fragmente umane.

Surse citate de agenţia de presă Interfax au confirmat că ancheta se concentrează pe o problemă la flapsurile aripilor.

Site-ul de ştiri Life.ru a prezentat ultima conversaţie dintre pilotul şi copilotul avionului Tupolev Tu-154: "Nu merg flapsurile... Comandante, ne prăbuşim...", este, potrivit unor surse, ultima afirmaţie înregistrată a copilotului.

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a transmis marţi că nu există indicii care să susţină ipoteza unui act terorist. "Principalele ipoteze sunt: motorul lovit de un obiect în zbor, carburant neconform care a generat oprirea motoarelor, eroare de pilotaj sau defecţiune tehnică", a transmis FSB.

Un avion militar rus de tip Tupolev Tu-154 s-a prăbuşit duminică dimineaţă în Marea Neagră. Avionul decolase de la Soci şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova, în drumul spre Latakia (Siria). La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti. Nu există supravieţuitori.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici