Ministrul Apărării de la Seul: Sora lui Kim Jong Un a preluat un post cheie din Coreea de Nord

  • Sora lui Kim Jong-un a devenit al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord
  • La începutul anului, Kim Yo Jong a fost numită şefa Departamentul de Organizare şi Orientare
  • Rămâne neclar motivul pentru care Kim Jong-un şi-a delegat o parte dintre atribuţii
2119 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării de la Seul: Sora lui Kim Jong Un a preluat un post cheie din Coreea de Nord

Ministrul Apărării de la Seul: Sora lui Kim Jong Un a preluat un post cheie din Coreea de Nord

Sora lui Kim Jong, Kim Yo Jong, conduce unul dintre cele mai importante organe politice din Coreea de Nord, cred oficialii din Seul, potrivit ministrului Apărării din Coreea de Sud.

Dacă această informaţie este adevărată, înseamnă că statului ei de a doua cea mai puternică figură din stat a fost cimentat de fratele ei.

Prezent în faţa parlamentarilor sud-coreeni, ministrul Apărării, Jeong Kyeong-doo, a declarat că Kim Yo Jong este probabil responsabilă de conducerea Departamentului de Organizare şi Orientare (OGD) al Partidului Muncitoresc (WPK) aflat la guvernare în Coreea de Nord.

Acest departament este responsabil de îndoctrinarea ideologică, organizarea partidului, numirile în funcţiile statului şi de asemenea de monitorizarea a aproximativ 3 milioane de membri ai WPK.

Kim Yo Jong a fost, ani de zile, unul dintre oamenii în care fratele ei a avut cea mai mare încredere. Anterior, ea a fost unul dintre cei mai buni propagandişti din Coreei de Nord şi ocupă în prezent, pe lângă funcţia de (OGD) şi un post de supleant în Politburo - corpul superior al partidului de guvernământ din Coreea de Nord.

Coreea de Nord şi Partidul Muncitorilor nu anunţă niciodată public schimbările de la conducerea instituţiilor. Dar experţii şi analiştii au speculat anterior că sora lui Kim ar fi putut fi numită responsabilă de Departamentul de Organizare şi Orientare la începutul acestui an, pe baza portofoliului său de responsabilităţi tot mai mare.

Jeong, ministrul apărării din Coreea de Sud, a declarat că Kim pare să aibă, de asemenea, un rol important în elaborarea politicilor ţării faţă de Coreea de Sud şi Statele Unite.

Informaţiile transmise de Jeong parlamentarilor sud-coreeni, par a fi în concordanţă cu ceea ce anunţa săptămâna trecută Serviciul Naţional de Informaţii din Coreea de Sud. Aceştia anunţau că liderul suprem de la Phenian a decis să delege mai multe dintre atribuţiile sale unor înalţi oficiali din jurul său, inclusiv sora sa, Kim Yo Jong, pentru a-şi uşura volumul de muncă.

Întrebat despre posibilele planuri de succesiune ale lui Kim Jong Un, Jeong le-a spus parlamentarilor că ar fi „nepotrivit să vorbesc oficial despre asta”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici