Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat, înainte de o remaniere aşteptată din partea premierului, relatează Sky News.

1110 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a demisionat

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Demisia fusese deja anunţată în ultimele săptămâni şi coincide cu o remaniere a guvernului conservator.

Wallace declarase că va demisiona din această funcţie la următoarea modificare a cabinetului său, înainte de a se retrage la următoarele alegeri.

Conform BBC, noul ministru al Apărării ar urma să fie anunţat joi de către premierul Rishi Sunak. Printre numele menţionate de conservatorii de rang înalt ca potenţiali înlocuitori se numără ministrul forţelor armate James Heappey şi secretarul şef al Trezoreriei John Glen.

Downing Street a refuzat să comenteze informaţiile despre succesorul lui Wallace.

"Ministerul Apărării pe care îl las este acum mai modern, mai bine finanţat şi mai încrezător decât organizaţia pe care am preluat-o în 2019. Cred cu adevărat că, în următorul deceniu, lumea va deveni mai nesigură", a spus Wallace.

Rishi Sunak a declarat că Wallace a lucrat în "cele mai solicitante posturi din guvern" şi a plecat cu "mulţumirile şi respectul" său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici