Ministrul britanic al Imigraţiei: Albanezii ar trebui să fie împiedicaţi să ceară azi în Marea Britanie

  • Albanezii „ar trebui să fie împiedicaţi” să ceară azil în Marea Britanie, afirmă ministrul imigraţiei, Robert Jenrick.
  • Comentariile au fost făcute în contextul în care au apărut rapoarte care susţin că ministrul de interne îl îndeamnă pe premier să reţină fiecare imigrant ilegal.
2864 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al Imigraţiei: Albanezii ar trebui să fie împiedicaţi să ceară azi în Marea Britanie

Ministrul imigraţiei a declarat că albanezilor ar trebui să li se interzică să ceară azil în Marea Britanie.

Robert Jenrick a declarat că astfel de persoane ar trebui „excluse de la dreptul de a cere azil”, deoarece provin dintr-o ţară „demonstrabil sigură”, relatează Sky News.

Nivelul actual al migraţiei în Marea Britanie este „nesustenabil”, a mai spus el.

Comentariile sale au fost făcute în contextul în care Ministerul de Interne a refuzat să comenteze un articol din The Sunday Times, potrivit căruia miniştrii lucrează la o legislaţie care ar putea interzice solicitanţilor de azil care intră pe rute ilegale să se stabilească vreodată în Regatul Unit.

Ministrul de interne Suella Braverman l-ar fi îndemnat pe premierul Rishi Sunak să susţină planurile de a plasa fiecare migrant ilegal în detenţie la sosire.

Guvernul se află sub o presiune intensă din partea parlamentarilor conservatori pentru a rezolva problema traficanţilor de persoane care folosesc bărci mici pentru a transporta migranţii peste Canalul Mânecii.

Albanezii reprezintă mai mult de o treime din cei 33.000 de migranţi de pe Canalul Mânecii care au sosit în primele nouă luni ale acestui an, iar Jenrick a declarat că aceştia reprezintă acum „prioritatea numărul unu”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
imigraţie,
albanez,
azil

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici