Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson afirmă că Arabia Saudită şi Iranul stârnesc războaie prin intermediari în Orientul Mijlociu

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, este de părere că Arabia Saudită şi Iranul stârnesc războaie prin intermediari în Orientul Mijlociu, iar unii politicieni din regiune se folosesc de islam pentru a-şi atinge propriile obiective politice, scrie Reuters, citând cotidianul The Guardian.

1522 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson afirmă că Arabia Saudită şi Iranul stârnesc războaie prin intermediari în Orientul Mijlociu

Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson afirmă că Arabia Saudită şi Iranul stârnesc războaie prin intermediari în Orientul Mijlociu (Imagine: AFP/ Mediafax Arhiva Foto )

"Avem saudiţii, Iranul, toţi, se află în mişcare, instalează marionete şi se joacă de-a războiul prin intermediari. Şi este o tragedie să privim aşa ceva", a declarat Johnson, potrivit The Guardian.

"Sunt politicieni care deformează şi abuzează de religie, de diferite variante ale unei religii pentru a-şi atinge propriile obiective politice. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme politice în întreaga regiune", a adăugat ministrul, agenţia Reuters explicând că din materialul publicat de cotidianul The Guardian nu este clar dacă Johnson a acuzat în mod specific Arabia Saudită şi Iranul că s-ar folosi de religie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Londra a declarat că Marea Britanie este aliată cu Arabia Saudită, iar orice sugestie contrară este eronată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici