Ministrul britanic de Externe denunţă intervenţia Rusiei în Siria, comparându-l pe Putin cu un bărbat care îşi bate soţia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este precum un bărbat "care îşi bate soţia", afirmă ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, denunţând operaţiunile militare efectuate de Rusia în ţări precum Ucraina şi Siria, informează ziarul The Telegraph.

2162 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe denunţă intervenţia Rusiei în Siria, comparându-l pe Putin cu un bărbat care îşi bate soţia

Ministrul britanic de Externe denunţă intervenţia Rusiei în Siria, comparându-l pe Putin cu un bărbat care îşi bate soţia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Hepta)

"Cineva invadează alte ţări, începe să bombardeze civili, distrugând spitale şi şcoli", a declarat Philip Hammond în Camera Comunelor.

"Dacă Rusia a stabilit că a atins toate obiectivele (în Siria - n.red), nu trebuie să îi lăudăm prea mult" pentru decizia de retragere a forţelor. Ar fi ceva de genul: Vladimir Putin "«a încetat să îşi bată soţia»", a spus şeful diplomaţiei britanice.

"În primul rând, faptul că au intervenit în Siria trebuie să atragă protestele noastre continue. Pur şi simplu, nu trebuie să le acordăm niciun credit pentru că au încetat aceste activităţi ilegale", a subliniat Philip Hammond.

Şeful diplomaţiei britanice a făcut aceste declaraţii în contextul în care Rusia a început retragerea forţelor din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici