Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond: Eventuala ieşire a Marii Britanii din UE va fi "ireversibilă". Un lider politic favorabil ieşirii din UE susţine acum rămânerea în Blocul comunitar

Baroneasa Sayeeda Hussain Warsi, fostă membră a Guvernului David Cameron, a decis să susţină rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, deşi până acum militase pentru ieşirea ţării din comunitatea europeană, informează ziarul The Times.

1626 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond: Eventuala ieşire a Marii Britanii din UE va fi "ireversibilă". Un lider politic favorabil ieşirii din UE susţine acum rămânerea în Blocul comunitar

Un lider politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE susţine acum rămânerea în Blocul comunitar

Baroneasa Warsi, fost secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe, a declarat că a luat această decizie întrucât "ura şi xenofobia" mişcării favorabile ieşirii ţării din UE "au mers prea departe".

Baroneasa a subliniat că a decis schimbarea susţinerii când a văzut un poster antiimigraţie al formaţiunii xenofobe Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), condus de Nigel Farage.

Philip Hammond: Eventuala ieşire a Marii Britanii din UE va fi "ireversibilă"

O eventuală ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi "ireversibilă", avertizează ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, citat de site-ul cotidianului Le Figaro

"Este o decizie ireversibilă. Dacă majoritatea alegătorilor decid ieşirea din Uniunea Europeană, nu va exista nicio revenire", a atras atenţia şeful diplomaţiei de la Londra.

"Marea Britanie nu va putea deveni niciodată din nou membră a Uniunii Europene, întrucât acest lucru s-ar putea face doar în condiţii inacceptabile", a subliniat Hammond, explicând că Londra ar putea fi obligată, dacă ulterior ar formula solicitare de aderare la UE, să devină membră a zonei euro şi a Spaţiului de circulaţie fără frontiere Schengen.

Marea Britanie organizează joi referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici