Ministrul britanic de finanţe anunţă creşterea impozitării companiilor din energie

Ministrul britanic de finanţe Jeremy Hunt a anunţat joi că guvernul va majora o taxă pe profit pentru firmele de petrol şi gaze şi o va extinde la firmele producătoare de energie, în încercarea de a strânge bani pentru a acoperi o neccesarul finanţelor publice, scrie Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de finanţe anunţă creşterea impozitării companiilor din energie

Ministrul britanic de finanţe anunţă creşterea impozitării companiilor din energie

Hunt a declarat că taxa va fi majorată la 35%, de la nivelul actual de 25%. De asemenea, se va aplica şi producătorilor de electricitate, care vor plăti 45% de la 1 ianuarie.

Creşterea preţurilor la petrol şi gaze în urma invaziei Rusiei în Ucraina a dus facturile la energie ale gospodăriilor la niveluri record, declanşând cea mai gravă criză a costului vieţii din Marea Britanie din ultimele generaţii.

În prezent, costul de producţie a energiei electrice de la centralele pe gaz este, de obicei, punctul de referinţă pentru stabilirea preţului angro al energiei electrice, care ajută la determinarea sumei pe care oamenii o plătesc pentru energia lor.

Acest lucru înseamnă că producătorii de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană sau solară şi centralele nucleare, pot beneficia de preţuri en-gros ridicate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici