Ministrul britanic de finanţe spune că nu va implementa reduceri de taxe care alimentează inflaţia

Ministrul britanic de finanţe, Jeremy Hunt, a declarat că nu va pune în aplicare reduceri de taxe care să alimenteze inflaţia, cu câteva zile înainte de a anunţa o actualizare majoră a bugetului, care se aşteaptă în general să conţină reduceri ale unor taxe, potrivit Reuters.

276 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de finanţe spune că nu va implementa reduceri de taxe care alimentează inflaţia

Ministrul britanic de finanţe spune că nu va implementa reduceri de taxe care alimentează inflaţia

Declaraţiile lui Jeremy Hunt au fost făcute duminică, iar miercuri urmează să prezinte o declaraţie prin care speră să relanseze atât economia britanică stagnantă, cât şi conservatorii aflaţi la guvernare, înainte de alegerile aşteptate anul viitor. Sunday Times a relatat că ia în considerare reducerea impozitului pe venit sau a asigurărilor naţionale.

El se află sub presiunea unor parlamentari conservatori care, alarmaţi de avansul mare al Partidului Laburist în sondajele de opinie, i-au cerut să ofere reduceri de taxe.

„Vrem să reducem povara fiscală, dar vom face acest lucru doar în mod responsabil”, a declarat Hunt pentru Sky News. „Singurul lucru pe care nu îl vom face este orice fel de reducere de taxe care alimentează inflaţia”.

Inflaţia anuală a scăzut la 4,6% în octombrie, de la 6,7% în luna precedentă, ceea ce îl pune pe premierul Rishi Sunak pe drumul cel bun pentru a-şi îndeplini promisiunea de a înjumătăţi inflaţia până în 2023.

Hunt a declarat pentru Times Radio că prioritatea sa este creşterea economică. „Voi face tot ceea ce îmi trece prin cap pentru a stimula creşterea”.

Întrebat dacă va reduce impozitul pe moştenire - o măsură despre care Sunday Times a spus că ar putea fi amânată din cauza presei nefavorabile - Hunt a declarat pentru Sky că „totul este pe masă” înainte de declaraţia sa de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici