Ministrul britanic de Interne: Marea Britanie va rămâne un partener ferm al Uniunii Europene

Marea Britanie va rămâne un partener solid al Uniunii Europene, chiar dacă va părăsi Blocul comunitar, a declarat Amber Rudd, ministrul britanic de Interne, după ce cancelarul german Angela Merkel a sugerat că UE nu se mai poate baza pe SUA şi Regatul Unit, relatează BBC news online.

254 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Interne: Marea Britanie va rămâne un partener ferm al Uniunii Europene

Ministrul britanic de Interne: Marea Britanie va rămâne un partener ferm al Uniunii Europene

"Deşi ne pregătim de începerea negocierilor pentru părăsirea UE, vom reasigura Germania şi celelalte ţări europene că vom fi un partener ferm pentru ele. Un partener solid în domeniul apărării, securităţii şi sperăm că şi în cel al comerţului", a declarat Rudd la postul de radio BBC.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a afirmat duminică că Uniunea Europeană nu se mai poate baza pe Statele Unite şi Marea Britanie, astfel că trebuie să îşi construiască propriul viitor, relatează cotidianul Guardian pe pagina electronică.

"Vremurile în care ne puteam baza în totalitate unii pe ceilalţi au cam trecut", a declarat Angela Merkel duminică după-amiază, referindu-se la relaţiile transatlantice, potrivit site-ului publicaţiei Süddeutsche Zeitung.

Statele Uniunii Europene trebuie să lupte mai mult decât până acum pentru viitorul comun, a explicat Angela Merkel, care s-a aflat duminică după-amiază în oraşul german München.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici