Ministrul britanic pentru Brexit: Marea Britanie ar putea fi nevoită să organizeze alegerile europarlamentare

Ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, a declarat joi că nu poate exclude posibilitatea ca Marea Britanie să fie nevoită să participe la alegerile europarlamentare din luna mai, în pofida daunelor pe care le poate produce asupra sistemului politic britanic, relatează Reuters.

446 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic pentru Brexit: Marea Britanie ar putea fi nevoită să organizeze alegerile europarlamentare

Ministrul britanic pentru Brexit: Marea Britanie ar putea fi nevoită să organizeze alegerile europarlamentare

„Organizarea de alegeri europarlamentare la trei ani după ce ţara a votat să părăsească Uniunea Europeană ar dăuna sistemului politic ca întreg”, a declarat joi Stephen Barclay.

Ministrul a transmis că trebuie luată în considerare şi opţiunea organizării de alegeri europarlamentare.

„Dacă suntem membru al Uniunii Europene, sub legislatura europeană, vom fi nevoiţi să participăm la alegerile parlamentare”, a transmis Barclay.

Prim-ministrul britanic Theresa May a anunţat că nu doreşte ca Marea Britanie să ia parte la alegerile din luna mai, dar acest lucru s-ar putea întâmpla dacă trebuie să prelungească Brexit după data de 12 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici