Ministrul bulgar al Sănătăţii, inculpat într-o anchetă privind un contract cu Turcia pentru vaccinuri

Ministrul bulgar al Sănătăţii, Petar Moskov, a fost pus sub acuzare, luni, pentru gestionarea frauduloasă a unui contract cu Turcia privind vaccinuri, informează site-ul Novinite.com.

663 afișări
Imaginea articolului Ministrul bulgar al Sănătăţii, inculpat într-o anchetă privind un contract cu Turcia pentru vaccinuri

Ministrul bulgar al Sănătăţii, inculpat într-o anchetă privind un contract cu Turcia pentru vaccinuri (Imagine: Ana Poenariu/ Arhiva Mediafax Foto)

Petar Moskov, ministrul Sănătăţii în exerciţiu, a fost chemat la sediul Parchetului General luni după-amiază, în cadrul anchetei referitoare la un contract care a generat pierderi la bugetul de stat al Bulgariei.

Potrivit procurorilor, contractul semnat de Petar Moskov cu Turcia a fost neprofitabil pentru Bulgaria. Contractul prevedea furnizarea de către Turcia a 100.000 de doze de Pentaxim, un vaccin pentru copii, şi a 100.000 de doze de vaccin antihepatită Euvax. În schimb, Bulgaria ar fi trebuit să ofere Turciei cinci milioane de doze de vaccin antituberculoză. Însă vaccinurile Euvax nu au putut fi utilizate întrucât sunt interzise în spaţiul Uniunii Europene. Cu toate acestea, Ministerul bulgar al Sănătăţii a plătit 323.000 de leva (175.145 de dolari) pentru costuri de transport şi pentru TVA.

Petar Moskov a respins acuzaţiile, considerându-se nevinovat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici