Ministrul chinez de Externe: Relaţia cu Rusia este solidă ca "o stâncă" / Moscova este "cel mai important partener strategic"

Ministrul chinez de externe a numit relaţia ţării sale cu Rusia solidă ca "o stâncă", în timp ce Beijingul continuă să refuze să condamne invazia din Ucraina, în ciuda presiunilor tot mai mari din partea SUA şi a Uniunii Europene de a-şi folosi influenţa pentru a ţine în frâu Moscova.

1610 afișări
Imaginea articolului Ministrul chinez de Externe: Relaţia cu Rusia este solidă ca "o stâncă" / Moscova este "cel mai important partener strategic"

Ministrul chinez de externe: Relaţia cu Rusia este solidă ca "o stâncă" / Moscova este "cel mai important partener strategic"

Wang Yi a declarat luni că Rusia este "cel mai important partener strategic" al ţării sale, iar legăturile cu Moscova constituie "una dintre cele mai cruciale relaţii bilaterale din lume".

China nu s-a alăturat SUA, Europa şi alte state care au impus sancţiuni Rusiei după invazia acesteia în Ucraina. Beijingul a declarat că sancţiunile creează noi probleme şi ameninţă o soluţionare politică a conflictului.

Wang a declarat reporterilor din Beijing:

Indiferent cât de periculos este peisajul internaţional, ne vom menţine concentrarea noastră strategică şi vom promova dezvoltarea unui parteneriat cuprinzător China-Rusia în noua eră. Prietenia dintre cele două popoare este ca o stâncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici