Ministrul de Externe al Iranului îl avertizează pe Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear

Javad Zarif, ministrul de Externe al Iranului, l-a avertizat, duminică, pe preşedintele SUA, Donald Trump, să nu rupă acordul nuclear semnat în 2015 cu Teheranul, adăugând că un astfel de gest ar genera un precedent periculos, relatează site-ul postului CNN.

1788 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Iranului îl avertizează pe Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear

Ministrul de Externe al Iranului îl avertizează pe Donald Trump să nu renunţe la acordul nuclear

Oficialul iranian a precizat că repetatele ameninţări lansate de Trump privind acordul nuclear cu Iranul transmit ”un mesaj foarte periculos” în privinţa negocierii unor acorduri cu Statele Unite.

"Este un mesaj foarte periculos dat oamenilor din Iran, dar şi oamenilor din întreaga lume - că nu ar trebui să ajungeţi niciodată la un acord cu Statele Unite pentru că, la sfârşitul zilei, principiul de funcţionare al Statelor Unite este <<ceea ce este al meu este al meu, ce este al tău este negociabil>>. Situaţia creează o impresie la nivel global că acordurile nu contează pentru SUA”, a declarat Zarif.

Ministrul iranian de Externe a declarat că dacă Washingtonul decide să renunţe la acordul nuclear, atunci Teheranul va avea ”multe opţiuni de luat în calcul”.

”Dacă va fi cazul, vom lua o decizie în baza intereselor noastre naţionale. Oricare ar fi această decizie, nu va fi una pe placul Statelor Unite”, a adăugat Zarif.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele Trump şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul.

Trump a ameninţat în mai multe rânduri că Statele Unite se vor retrage din Acordul atomic semnat cu Iranul, acuzând Teheranul de continuarea activităţilor nucleare şi balistice.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici