Ministrul de Externe transnistrean: România şi Bulgaria, "păduchii" Statelor Unite

Şeful diplomaţiei transnistrene, Valeri Liţkai, a calificat România şi Bulgaria drept "păduchii" Statelor Unite, deoarece, în calitate de membri NATO, au permis Washingtonului să îşi stabilească mai multe baze permanente pe teritoriul lor.

4 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe transnistrean: România şi Bulgaria, "păduchii" Statelor Unite

Ministrul de Externe transnistrean: România şi Bulgaria, "păduchii" Statelor Unite

Declaraţiile sale, făcute într-un interviu acordat cotidianului Vremia Novostei, vor determina cel mai probabil Bucureştiul şi Sofia să nu vrea să întreţină relaţii diplomatice cu Transnistria în viitorul apropiat, comentează Tiraspol Times în ediţia electronică.

Liţkai a vorbit despre utilizarea unor "state mici" de către NATO, numind în acest sens România şi Bulgaria. Trupele americane sunt desfăşurate în astfel de ţări, care sunt utilizate ca "păduchi" pentru a provoca şi irita "răbdarea Rusiei", a declarat el.

Ministrul republicii nerecunoscute a făcut referire în special la faptul că, în calitate de membri NATO, România şi Bulgaria au găzduit pe teritoriile lor şapte baze americane permanente, unde sunt desfăşuraţi circa 5.000 de militari americani şi avioane de luptă, furnizând Statelor Unite un control permanent asupra acestei părţi din estul Europei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici