Ministrul de Finanţe francez: Europa trebuie să acţioneze pentru a proteja interesele economice faţă de taxele şi limitele impuse de legea americană antiinflaţie

Franţa are în plan să negocieze unele scutiri de la taxele şi limitele impuse de legea americană antiinflaţie, dar Europa trebuie să acţioneze pentru a proteja interesele economice ale blocului, a declarat duminică ministrul de Finanţe Bruno Le Maire, transmite Reuters.

2686 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Finanţe francez: Europa trebuie să acţioneze pentru a proteja interesele economice faţă de taxele şi limitele impuse de legea americană antiinflaţie

Ministrul de Finanţe francez: Europa trebuie să acţioneze pentru a proteja interesele economice faţă de taxele şi limitele impuse de legea americană antiinflaţie

Bruno Le Maire îl va însoţi pe preşedintele francez Emmanuel Macron într-o vizită de stat în Statele Unite săptămâna viitoare.
 
Europenii spun că pachetul masiv de subvenţii pentru protejarea producătorilor americani din legea de reducere a inflaţiei ar putea da o lovitură letală industriilor lor, care se resimt deja din cauza preţurilor ridicate la energie cauzate de invazia Rusiei în Ucraina.
 
„Franţa ar putea cere scutiri la unele taxe şi limite impuse de administraţia americană. Dar adevărata întrebare pe care trebuie să ne-o punem este? ce fel de globalizare ne aşteaptă?”, a declarat Le Maire la postul de televiziune France 3.
 
„China favorizează producţia chineză, America favorizează producţia americană, este timpul ca Europa să favorizeze producţia europeană... Toate statele europene trebuie să înţeleagă că astăzi, în faţa acestor decizii americane, trebuie să învăţăm să ne protejăm şi să ne apărăm mai bine interesele economice”, a conchis oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici