Ministrul de Interne din Franţa, după atacul cu armă albă de vineri, de la Paris: ”Suntem în război împotriva terorismului islamist”

  • Ministrul de Interne francez: ”Suntem în război împotriva terorismului islamist şi trebuie să câştigăm acest război.”
  • Ministrul a fost în vizită la sinagoga din Boulogne-Billancourt, în apropiere de Paris, pentru sărbătoarea evreiască Yom Kippur.
  • Gerald Darmanin a precizat că 32 de atacuri au fost dejucate în Franţa în ultimii trei ani.
414 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne din Franţa, după atacul cu armă albă de vineri, de la Paris: ”Suntem în război împotriva terorismului islamist”

Profimedia

”Suntem în război împotriva terorismului islamist şi trebuie să câştigăm acest război.” Este declaraţia ministrului de Interne al Franţei, Gerald Darmanin, duminică, 27 septembrie, la două zile după atacul cu armă alba din apropierea fostului sediu al săptămânalului satiric Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi, relatează Le Figaro.
 
Ministrul a fost în vizită la sinagoga din Boulogne-Billancourt, în apropiere de Paris, pentru sărbătoarea evreiască Yom Kippur.
 
Gerald Darmanin a precizat că 32 de atacuri au fost „dejucate în Franţa în ultimii trei ani,” ceea ce înseamnă o medie de aproape un atentat pe lună, şi a raportat o „situaţie critică.” Cu toate acestea, „guvernul nu a lăsat garda jos”, a spus ministrul de interne. 
 
Evreii sunt vizaţi de atacurile islamiste,” a afirmat ministrul, de aceea vor fi sporite măsurile de securitate în sinagoci şi şcoli.
 
La rândul său, fostul premier Manuel Valls a cerut un „salt” împotriva islamismului pe care îl consideră „duşmanul şi provocarea acestui început de secol”, într-un interviu pentru ”Le Parisien” în ediţia sa de duminică.
 
Principalul suspect al atacului din faţa fostului sediu al Charlie Hebdo, un pakistanez în vârstă de 18 ani, ”şi-a asumat fapta” sâmbătă, recunoscând că a fost supărat pentru că săptămânalul satiric a publicat din nou caricaturile cu Profetul Mahomed, pentru a marca începerea procesului împotriva militanţilor jihadişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici