Ministrul de Interne francez denunţă violenţele împotriva poliţiei, în timpul protestelor faţă de un proiect de lege controversat

  • 46 de persoane au fost arestate în capitala Franţei şi în regiune, în urma unui amplu protest.
  • 23 de membri ai forţelor de securitate au fost răniţi în Paris şi alţi 14 în regiune, potrivit Ministerului de Interne.
580 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Interne francez  denunţă violenţele împotriva poliţiei, în timpul protestelor faţă de un proiect de lege controversat

Profimedia

Peste 130.000 de persoane, potrivit Ministerului de Interne, 500.000 conform organizatorilor, au mărşăluit sâmbătă, 28 noiembrie, într-o sută de oraşe din Franţa, împotriva textului legii „securitate globală” şi „violenţa poliţiei,” relatează Le Figaro.
 
Evenimentul s-a încheiat cu ciocniri violente între manifestanţă şi forţele de ordine, mai ales în Paris. Poliţiştii au folosit tunurile de apă şi 46 de persoane au fost arestate în capitala Franţei şi în regiune.
 
23 de membri ai forţelor de securitate au fost răniţi în Paris şi alţi 14 în regiune, a declarat Ministerul de Interne.
 
Ministrul de Interne francez, Gérald Darmanin, a condamnat pe contul său de Twitter „violenţa inacceptabilă împotriva poliţiei”.
Pe reţelele de socializare, au circulat mai multe videoclipuri care arătau ofiţeri de poliţie atacanţi violent şi bătuţi în timp ce erau uneori la pământ.
 
Proiectului de lege „Securitatea globală”, aflat în discuţie în parlamentul Franţei, şi în special articolul său 24, care ar urma să penalizeze distribuirea „rău intenţionată” a fotografiilor cu agenţi de poliţie în timpul manifestaţiilor, a suscitat indignarea militanţilor pentru libertăţile civile şi a organizaţiilor profesionale ale jurnaliştilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici