Ministrul Forţelor Armate din Marea Britanie: Bombele vor cădea asupra Ucrainei la câteva minute după ce Putin dă ordinul

Bombele vor fi aruncate asupra Ucrainei în câteva minute după ce Vladimir Putin dă ordinul, a avertizat ministrul Forţelor Armate din Marea Britanie, James Heappey.

108271 afișări
Imaginea articolului Ministrul Forţelor Armate din Marea Britanie: Bombele vor cădea asupra Ucrainei la câteva minute după ce Putin dă ordinul

Sursa foto: Facebook/James Heappey

După ce vineri le-a spus tuturor britanicilor să părăsească Ucraina imediat, James Heappey a declarat că îi este frică de un posibil atac imininent, dar „asta nu înseamnă că se va întâmpla cu siguranţă”.

„Acesta este un avertisment pentru că, la câteva minute după ce Putin dă ordinul, rachete şi bombe ar putea ateriza asupra oraşelor ucrainene”, a spus ministrul pentru Sky News.

Heappey a mai precizat că Regatul Unit va sprijini Ucraina, indiferent dacă doreşte sau nu să devină membru NATO.

Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadym Prystaiko, a declarat că Ucraina este dispusă să fie „flexibilă” în ceea ce priveşte obiectivul său de a se alătura alianţei militare atlantice, o mişcare despre care preşedintele rus Vladimir Putin a spus că ar fi un declanşator de război.

„Am putea – mai ales să fim ameninţaţi aşa, şantajaţi şi împinşi la asta”, a spus Prystaiko atunci când a fost întrebat dacă Kievul şi-ar putea schimba poziţia cu privire la aderarea la NATO.

Totuşi, cu puţin timp în urmă, ambasadorul şi-a clarificat remarcile, spunând că fosta republică sovietică nu îşi va reconsidera încercarea de a se alătura alianţei militare.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean a declarat că remarcile lui Prystaiko au fost „luate din context” şi „aderarea imediată” a Ucrainei la NATO ar fi cea mai bună garanţie de securitate pentru ţarp. Acesta a mai subliniat că trebuie luată o atitudine acum, deoarece ameninţarea este iminentă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici