Ministrul francez de Externe anunţă un viitor proiect de rezoluţie ONU cu privire la un acces umanitar în Siria

Franţa, împreună cu alte ţări, va depune un proiect de rezoluţie la Consiliul de Securitate al ONU care să prevadă un acces umanitar la populaţii civile aflate în oraşe siriene asediate, a anunţat luni şeful diplomaţiei franceze Laurent Fabius.

82 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Externe anunţă un viitor proiect de rezoluţie ONU cu privire la un acces umanitar în Siria

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este absolut scandalos să discutăm de atât de mult de timp şi să continuăm să înfometăm populaţii zilnic. Astfel, împreună cu alte ţări, vom depune (un proiect de) rezoluţie în acest sens", a declarat Fabius pentru postul de radio RTL.

Negocieri între reprezentanţi ai regimului şi opoziţiei siriene urmează să fie reluate luni, la Geneva, în prezenţa mediatorului ONU şi Ligii Arabe Lakhdar Brahimi, după o pauză de o săptămână.

"Discuţiile vor fi reluate azi (luni). Cerem să existe o acţiune mai puternică în privinţa domeniului umanitar şi să se permită trimiterea de medicamente în oraşe", a spus ministrul francez.

Câteva sute de civili au fost evacuaţi de către ONU duminică, din cartiere aflate sub controlul rebelilor, în oraşul Homs, în pofida unor violenţe care au perturbat această primă operaţiune umanitară. În ţară, violenţe s-au soldat cu încă 300 de morţi în ultimele 24 de ore, potrivit unui ONG.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici