Ministrul francez de Externe: Libanul riscă să dispară fără un nou guvern

  • Ministrul francez de Externe a declarat joi că Libanul riscă să dispară din cauza inacţiunii elitei sale politice.
  • Libanul trebuia să implementeze rapid un nou guvern pentru a porni reformele cruciale pentru ţară.
4867 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Externe: Libanul riscă să dispară fără un nou guvern

Ministrul francez de Externe: Libanul riscă să dispară fără un nou guvern

„Comunitatea internaţională nu va semna un cec în blanc dacă autorităţile libaneze nu au implementat reformele. Ei trebuie să o facă rapid pentru că astăzi există riscul dispariţiei Libanului ", a declarat Jean-Yves Le Drian la radio RTL.

Franţa a condus eforturi diplomatice de aproape doi ani pentru a convinge Libanul să implementeze reforme pentru a-şi asiguura ajutorul extern necesar pentru redresarea economică.

În perioada imediat următoare a exploziei din 4 august care a distrus cartiere întregi, a ucis mai mult de 180 de persoane şi a lăsat 250.000 de persoane fără adăpost, preşedintele Emmanuel Macron a vizitat Beirut-ul în speranţa de a folosi avantajul ajutorului internaţional pentru a convinge facţiunile din Liban să alegă o nouă administraţie condusă de către persoanele neatinse de corupţie şi susţinute de occident.

Cu toate acestea, progresul a fost lent, iar unii diplomaţi sunt din ce în ce mai frustraţi de situaţie.

Macron se va întoarce la Beirut pe 1 septembrie.

„Este datoria autorităţilor libaneze să îşi asume responsabilităţile. Sunt instruiţi şi competenţi, dar au făcut un consens între ei în ceea ce priveşte inacţiunea şi acest lucru nu mai este posibil. Preşedintele le-a transimis mesajul când a mers pe 6 august şi o va repeta când va fi la Beirut marţi ", a spus Le Drian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici