Ministrul francez de Interne: 20 de atacuri teroriste au fost dejucate în 2017 în Franţa

Gerard Collomb, ministrul de Interne al Franţei, a declarat, luni, că în annul 2017 au fost forţele de securitate au dejucat 20 de atacuri teroriste care urmau să aibă loc pe teritoriul Franţei, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

195 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne: 20 de atacuri teroriste au fost dejucate în 2017 în Franţa

Ministrul francez de Interne: 20 de atacuri teroriste au fost dejucate în 2017 în Franţa

”20 de atacuri au fost dejucate în Franţa în 2017. Trebuie să rămânem vigilenţi. Astăzi, nu există nicuni teritoriu ferit de riscuri”, a declarat Collomb pentru cotidianul Le Progres.

În luna noiembrie, Guvernul francez anunţase că numărul atacurilor teroriste dejucate era de 13 până la acea dată, însă operaţiunile forţelor de securitate au fost intensificate în perioada sărbătorilor de iarnă, astfel că numărul atacurilor dejucate a crescut cu aproximativ o treime, a precizat ministrul francez de Interne.

Nivelul de alertă teroristă din Franţa rămâne în continuare ridicat, în contextul în care în hexagon au avut loc repetate atacuri teroriste pe parcursul ultimilor ani. În plus, starea de urgenţă, instituită după atacul terorist din 2015 din Paris, s-a încheiat la 1 noiembrie 2017.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici