Ministrul georgian al Economiei, obligată să dea explicaţii privind o fotografie provocatoare

Ministrul georgian al Economiei, Vera Kobalia, a fost constrânsă joi să dea explicaţii în legătură cu o fotografie obţinută de pe Facebook, ce o prezintă într-o ipostază provocatoare. Numirea sa în Guvern la vârsta de 28 de ani a generat o adevărată polemică.

60 afișări
Imaginea articolului Ministrul georgian al Economiei, obligată să dea explicaţii privind o fotografie provocatoare

Ministrul georgian al Economiei, obligată să dea explicaţii privind o fotografie provocatoare (Imagine: www.economy.ge)

Fotografia o prezintă pe Kobalia pozând pe barul unui local neidentificat, în fustă foarte scurtă şi pantofi cu toc, în compania altor patru tinere, îmbrăcate foarte sumar.

Potrivit presei georgiene şi a celei ruse, care au publicat fotografia în această săptămână, preşedintele georgian Mihail Saakaşvili s-a întâlnit cu Vera Kobalia, care are cetăţenie georgiană şi canadiană, într-un bar de noapte, în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

Purtătoarea de cuvânt a ministrului, Tea Gabunia, a declarat joi că fotografia a fost realizată în urmă cu zece ani în Statele Unite, când Vera Kobalia era studentă.

"Domişoara Kobalia nu vede care este problema ridicată de această fotografie. Ea şi-a exprimat mulţumirea că acesta este singurul dosar compromiţător care s-a putut găsi împotriva sa", a continuat Gabunia.

Opoziţia georgiană a criticat de mai multe ori numirile făcute de preşedintele Saakaşvili şi a denunţat lipsa de experienţă a noului ministru.

Refugiată din regiunea separatistă georgiană Abhazia, Vera Kobalia a crescut în Canada şi s-a întors în Georgia în urmă cu şase luni, pentru a conduce o organizaţie caritabilă. Potrivit biografiei sale oficiale, ea lucrase anterior ca producătoare de televiziune şi condusese o întreprindere în Canada.

David Gamkrelidze, lider al partidului de opoziţie Noile Drepturi, a apreciat că numirea sa este "una dintre deciziile cele mai ridicole ale lui Saakaşvili".

Mihail Saakaşvili a ajuns la putere în 2003, la vârsta de 36 de ani, în urma unei mişcări populare numite "revoluţia trandafirilor". El promovează numirea în funcţii înalte din Guvern a tinerilor, care să aducă energie şi idei noi şi să îndepărteze Georgia de trecutul său sovietic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici