Ministrul german de Externe face apel la redefinirea relaţiilor între UE şi SUA

Ministrul german de Externe Heiko Maas a făcut apel miercuri la redefinirea relaţiilor între Uniunea Europeană şi Statele Unite, despre care a afirmat că au început să se îndepărteze înainte ca Donald Trump să fie ales în funcţia de preşedinte, relatează site-ul Politico.eu.

248 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe face apel la redefinirea relaţiilor între UE şi SUA

Ministrul german de Externe face apel la redefinirea relaţiilor între UE şi SUA

"Faptul că distanţa politică între cele două parţi ale Atlanticului a devenit mai mare nu este din cauza lui Donald Trump", a declarat Maas, fiind citat de publicaţia germană Handelsblatt.

"SUA şi Europa au început să se îndepărteze acum câţiva ani. Suprapunerea valorilor şi intereselor care ne-au definit relaţie timp de două generaţii este în descreştere", a adăugat Maas.

Pentru "reînoirea şi menţinerea" relaţiei istorice, Germania, împreună cu Franţa şi partenerii săi europeni, trebuie să stabilească un "parteneriat echilibrat" cu Washington, a propus oficialul german.

Acesta a făcut apel aliaţilor europeni să "consolideze stâlpii europeni" ai Alianţei Atlanticului de Nord, deoarece UE nu se "mai poate baza pe Washington în aceeaşi măsură ca înainte".

Maas a discutat de asemenea despre eforturile Europei de a îşi proteja în mod legal companiile de sancţiunile impuse Iranului.

Ministrul german de Externe a discutat cu oficiali din Canada, Japonia şi Coreea de Nord despre consolidarea unei alianţe mai puternice, dar a reiterat că "uşa este deschisă în primul rând Statelor Unite".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici