Ministrul german de Interne: Autorităţile studiază mai multe indicii în legătură cu atacul din Berlin

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că autorităţile studiază mai multe piste în legătură cu atacul comis la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi, scrie agenţia de ştiri Reuters.

1551 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Interne: Autorităţile studiază mai multe indicii în legătură cu atacul din Berlin

Autorităţile germane studiază mai multe indicii în legătură cu atacul din Berlin (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

"Am primit un mesaj de revendicare din partea aşa-numitului Stat Islamic, care nu este decât o bandă de terorişti. Până acum nu existase nicio revendicare", a declarat De Maiziere.

Ministrul german a adăugat că anchetatori "studiază mai multe piste".

Reţeaua teroristă Stat Islamic, care ocupă teritorii în Siria şi Irak, a revendicat, marţi seară, atacul terorist cu camion comis luni seară la un târg de Crăciun din Berlin, soldat cu 12 morţi şi zeci de răniţi.

De Maiziere a mai precizat că nu este exclus ca autorul atacului să fie încă în libertate.

Suspectul pakistanez reţinut luni seară în investigaţia privind atentatul de la Berlin a fost eliberat, o decizie previzibilă după ce poliţia nu a putut confirma că a fost implicat în atentat. Anchetatorii nu au reuşit să găsească nicio dovadă materială care să facă legătura între solicitantul de azil pakistanez şi utilizarea TIR-ului cu care a fost comis atacul.

Potrivit BBC, autorităţile germane ar fi indicat că mai mult de un suspect ar putea să se afle în libertate şi este posibil ca aceştia să fie înarmaţi.

Pe străzile din Berlin au fost desfăşurate forţe de securitate suplimentare.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite în atacul cu camion comis luni seară într-un târg de Crăciun din capitala Germaniei.

Este al treilea atac cu camion revendicat de organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic în ultimele luni. În noiembrie, un simpatizant al reţelei Stat Islamic a lovit cu o camionetă un grup de persoane, la Universitatea din Ohio (SUA). Atacul s-a soldat cu 11 răniţi. În iulie, un terorist a omorât 86 de persoane, cu un camion, în oraşul francez Nisa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici